Facebook Login

Hyggelig zoo for de mindste. Her er både aber, vaskebjørne, krybdyr og ikke mindst en hvis kænguru! Der er legeland til børnene og grillpladser, hvor medbragt mad kan nydes. Mulighed for rundvisning, firma-arrangementer m.m. Se hjemmesiden for mere info.

 

En oplevelse for hele familien. Kom helt tæt på dyrene i Giveskud Løvepark. Man oplever blandt andet deres rette størrelse, deres lyde og deres lugte, ting som TVs flade skærm ikke kan formidle. Kør i egen bil på dyrenes territorier og oplev deres nysgerrighed og nærhed på en helt ny måde. Mest for børn Rigtig mange aktiviteter for børn i Givskud Zoo, Når du er på besøg i Givskud Zoo kan du bruge din energi på mange andre aktiviteter end at kigge på dyr. Der er en stor legeplads, der er snobrødsbagning i tipilejren og chimpansestien er også en mulighed.

Den verdensberømte Legoland park byder på sjov og underholdning til alle, ung som gammel. Legoland er beliggende i Billund, og er et perfekt mål, som en heldagsudflugt.

Udstilling om natur, stormflod og kultur i marsken og om et af verdens største spisekamre Vadehavet. Guidede ture for dig og din familie. Fx ture til østers, sort sol, sæler og Mandø. Vadehavscentret Okholmvej 5 Vester Vedsted 6760 Ribe 75 44 61 61

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg byder på spændende oplevelser for hele familien om livet på, i og ved havet. Museet ligger ved kysten ca. 1 km nordvest for fiskerihavnen i Esbjerg.
Museets omgivelser er skov, strand og vadehav, hvilket giver mulighed for mange oplevelser både i og uden for huset.

Museet er delt ind i fem spændende udstillinger:

Akvarium
Gå en tur gennem saltvandsakvariet - du kan ikke undgå at fascineres af fiskenes geniale tilpasninger til et liv i vand. I udstillingen fortælles om fiskeriet på de forskellige arter, og du kan møde akvariepersonalet og få mere at vide om fisk og havdyr. Her er det tilladt at røre ved fiskene - det lave bassin i midten er faktisk beregnet til det! Her finder du hajer, rokker og krabber.

Oceanariet i baggrunden rummer ca. 100.000 liter saltvand pumpet op fra Ho bugt, ruden måler 3 x 6 meter og er ca. 10 cm tyk. I oceanariet har vi blandt andet sømrokker, helleflyndere, rødhajer, havål, guldbrasen og torsk.

Sælarium
I det 500.000 liter store sælariebassin vises de to sælarter, der træffes i vore farvande. Spættet sæl der er den mest almindelige art, men vi har også den mere sjældne gråsæl. Sælerne kan ses både fra bassinkanten og gennem en 15 m bred undervandsrude. En udstilling i tilknytning til sælariet fortæller om sælernes biologi samt om den seneste udvikling i Vadehavets sælbestand.

Fiskeriudstilling
Fiskeri- og Søfartsmuseeet er et landsdækkende specialmuseum for dansk fiskeri og dækker det historiske fiskerierhverv i alle aspekter – fra middelalderens store sildefiskeri i Øresund til nutidens forsøg på at bevare et bæredygtigt fiskeri i Nordsøen. Den permanente fiskeriudstilling skildrer det danske havfiskeri med hovedvægten lagt på perioden 1880-1940, hvor udviklingen gik fra kystfiskeri med store joller til kutterfiskeri på det åbne hav.

Søfartsudstilling
Udstillingen "Vadehav og Verdenshav" fortæller om søfarten i det danske Vadehav fra vikingetiden til i dag. Hovedpunkter i historien er Ribe, Fanø og Esbjergs søfart.

Frilandsudstilling
Udstillingen viser, hvordan kystfiskerlejer, småhavne og træskibsværfter så ud i årene omkring 2. Verdenskrig. Alt er bygget op ved hjælp af originale bygninger, som er flyttet fra Esbjerg havn til museet samt ved rekonstruktioner af huse, som tidligere har ligget på havnen eller langs kysten. Dertil kommer en mængde fartøjer, hvoraf nogle kan ses på kystlandingspladsen og andre på værft eller i havnen, mens en række mindre fartøjer udstilles i åbne magasiner i et par af værftsbygninger.

I Hjemsted Oldtidspark bliver historien levende og du får mulighed for at prøve på egen krop, hvordan livet i jernaldern kunne have været. Se om du kan ramme med bue og pil, sejl en tur i stammebådene eller prøv om du kan overliste en af søens fisk, med en hjemmelavet fiskestang. Hjemsted Oldtidspark består af et stort underjordisk museum samt en 24 tdl. stor oplevelse- og aktivitetspark, med rekontrurerede jernalderhuse, søer og forskellige aktiviteter. Vi har også en restaurant, hvor man både kan få almindeligt mad og mad som er lavet med inspiration fra jernalderen. Har I lyst til at gå på oplevelse i fortiden er Hjemsted Oldtidspark lige sagen. Vi glæder os til at se jer.

Beliggende ved Visby. Den første Trøjborg blev bygget i 1300-tallet. Slottet havde mange forskellige ejere og blev til sidst revet ned i 1854. Dele af sydmuren og kælderen er bevaret og slotsruinen henlægger i dag smukt omgivet af den gamle voldgrav. Mange gårde i Trøjborgs omegn er bygget af sten fra Trøjborg.

Neukirchen, Seebüll. Åbent ca. fra 1 marts til 1 december. Umiddelbart syd for grænsen vises af til Nolde-museet (Nolde-Stiftung Seebüll). Museet er indrettet i den store ejendom, som maleren Emil Nolde 1927 lod bygge på en kunstig høj, et såkaldt varft, i marsken. Under krigen fik han forbud mod at male, fordi nazisterne stemplede hans kunst som ”entartet” (degenereret). Et par hundreder af Noldes farveglade billeder - der i dag betragtes som verdenskunst - er udstillet i huset, der ligesom haven, hvor Nolde ligger begravet, er en oplevelse i sig selv. Åbningstider Dagligt marts til 30. november fra kl. 10 - 18