Spring til indhold

Et kollektiv med humøret i centrum

Helt ude ved Vadehavet finder du Ballum og Omegn.

Et samfund bestående af syv Ballum-byer, og med nabobyerne Skast, Hjerpsted og Randerup. Karakteristisk er de mange gamle stråtækte Vesteregnshuse, og de fine gamle firelængede gårde, hvoraf flere kan dateres helt tilbage til 1600 tallet.

Her er både hav, hede og frodige enge, med rig mulighed for vandring, fiskeri, jagt og mange andre udendørs aktiviteter.

I Bådsbøl finder du den integrerede institution Havbrisen (vuggestue og børnehave).

Ballums kulturelle mødested, Ballum Multihus har faciliteter til sport, møder, fester og andre kulturelle tilbud, som alle arrangeres af den store skare af frivillige.

Med stor kreativitet, højt humør og indlevelse arrangeres der næsten ugentligt aktiviteter for alle aldre og målgrupper.

Især til Byfesten, som afholdes i juni måned er folk virkelig på dupperne, og der slides hårdt i ugerne op til festen, som kulminerer med Ballum-revyen, hvor det forgange år gengives fra en hyle-morsom og festlig vinkel, og en festlig weekend med konkurrencer, optog og alskens godt til ganen!

Det gode sammenhold i byen bevises dagligt i ”Ballum Høker Biks”, hvor snakken går lystigt mens der handles alt fra dagligvarer til skotøj og haveredskaber.

Flere gange årligt arrangeres der specielle events som julehygge med Ballummer Knepkager og forårskræmmermarked med bl.a. tilbud på havemaskiner fra Smeden i Ballum.

Erhvervslivet i Ballum er i det hele taget alsidigt, og du finder næsten alle håndværksfag fra tagtækning til autoværksteder og IT-handel.

 

 

Turisme

Turisthvervet i Ballum lever i god harmoni med det lokale liv og der er mange tilbud til alle der lægger vejen forbi Ballum.

Naturen i sig selv er også en imødekommende gæstgiver, og storslåede ornitologiske oplevelser finder du i Ballum Enge. Et besøg ved Ballum Sluse før solnedgang er et absolut must. Kombiner det evt. med aftensmad på Ballum Slusekro. Danmarks eneste originale Slusekro.

Kreative sjæle finder med den høje himmel og de store vidder et rum til udfoldelse, og inspirationen finder du i flere gallerier og antikviteter i Ballum og omegn.

”Det menneskeskabte – kulturen – er også et blik værd. Endnu kan der ses klynger af de gamle, utrolig smukke og velproportionerede ”Vesteregnshuse” og har man først set dem, kan man næsten ikke holde op med at undre sig over den sikkerhed og naturlighed, de er konstrueret på. Ballumomådet er værd at satse på. Der skal lidt tålmodighed til. Til gengæld kan det blive en opdagelse, der går ind og som man ikke så let glemmer igen.”

– Citat: Jens Rosendal

 

 

Fakta

 • Ballum og omegn huser ca. 800 borgere
 • De syv Ballummer er:  Bådsbøl, Buntje, Nørrehus Vesterende, Husum Østerende, Rejsby.
 • Skærbæk = ca. 10 min.
 • Tønder = ca. 20 min.
 • Rømø = ca. 15 min.
 • Ribe = ca. 30 min.
 • Ballum Skytteklub er Danmarks mest vindende.
 • Den årlige julefrokost i Ballum samler over 300 mennesker i Multihuset.
 • Der afholdes flere gange årligt højskoledage på Den Gamle Gård, Klægager, og i Ballum Multihus, hvor kendte mennesker holder spændende foredrag.
 • Én gang hver måned i vinterhalvåret afholdes hyggelige Spis-sammen aftener i Multihuset.
 • Fra april til oktober  arrangeres der ugentligt cykling, løb, petanque, stavgang, kajakture m.m. i området.
 • Der er livlig aktivitet i Multihallen vinteren igennem med gymnastik, fitness, badminton m.m.
Vælg Byer

Kategorier

Arkiver