Spring til indhold

Indvielse af Åben Skolestue i Randerup.

I maj måned afholdt udviklingsgruppen under Ballum Landsbyforening et borgermøde i Ballum Multihus, hvor udgangspunktet var at skabe et større samarbejde mellem de små sogne. Mange nye idéer og ønsker for området kom på bordet, og der blev oprettet forskellige grupper til det videre arbejde. Heriblandt en gruppe, som skulle arbejde for at skabe et rum for alle, hvor man kan mødes på tværs af alder, køn og interesser. Et sted hvor døren er åben, og hvor man kan komme og gå, som man har lyst, helt uforpligtende. Et sted hvor kreativitet og idéer til nye tiltag kan vokse frem af fællesskabet, og hvor vi lokale kan lære hinanden at kende, også på tværs af sognene.

 

Der var samtidig et stort ønske fra en gruppe børn om, at der blev skabt et kreativt rum til børn, hvor man kan tegne, male, strikke, hækle m.m. Børnene i området er fordelt over 5 skoler i kommunen, og med et krea-værksted lokalt, ville de få plads til at mødes på tværs af skoledistrikter.

 

Gruppen, som blev nedsat ved borgermødet, tog udgangspunkt i de faciliteter, de små sogne hver især har, og blev enige om at den gamle skolestue i Randerup ville være et oplagt sted at skabe et rum med plads til både børnenes kreative aktiviteter, og det uforpligtende mødested for alle i området. Gruppen tog kontakt til Randerup Forsamlingsgaards bestyrelse. Bestyrelsen gav gruppen frie hænder til indretning af lokalet. Med hjælp fra hårdtarbejdende frivillige, donationer fra både private og erhverv, og et godt samarbejde mellem foreningerne, fik den gamle skolestue nyt liv. Tirsdag d. 17. oktober blev den indviet, og der var flot fremmøde med deltagelse fra både Koldby, Skast, Ballum og Randerup.

Dagen startede med Åben Skolestue for børn, hvor der blev farvet T-shirts med plantefarve over bål, bagt snobrød, og hygget i skolestuen med brætspil, tegning og maling. Herefter var der fælles suppespisning for ca. 40 voksne og børn. Resten af aftenen var der kaffe og kage, og der var stor interesse for at komme og se den gamle skolestue i nye klæder. Snakken gik lystigt i alle hyggekrogene, og der blev delt historier om dengang og nu, mens børnene fortsat hyggede sig med spil og kreativ udfoldelse.

 

Gruppen takker for den store interesse, for donationer, frivillige hjælpere, godt samarbejde med foreningerne, og for de fine gaver til vinterens aktiviteter.

 

Gruppen har valgt at kalde det nye tiltag ”Åben Skolestue”. Der vil være åbent ca. hver tredje uge henover vinteren. Der vil være Åben Skolestue for børn om eftermiddagen kl. 15.30-17.00. Om aftenen kl. 19-21 vil der være Åben Skolestue for alle. Alle datoer kan findes i kalenderen på Ballumby.net, og der vil løbende blive opdateret, hvis der er et særligt tema for børn på de enkelte dage.

 

Åben Skolestue–gruppen ser frem til at byde velkommen, uanset om man stikker hovedet ind i fem minutter, eller slår sig ned hele aftenen.

 

Del gerne nyheden med din nabo. Også den nabo du ikke kender, endnu.

Del på Facebook

Vejret har været svingende de seneste dage, og det fortsætter

Det nye fitness, spinning og crossgym begynder at tage form

Torsdag d. 20/6 mødtes alle foreninger på nær få undtagelser,

Vælg Byer

Kategorier

Arkiver